brave

Alla inlägg den 24 januari 2012

Av mattias modig - 24 januari 2012 17:51

Målsättning

För att kunna uppnå sina mål är de otroligt viktigt för framförallt dej själv att DU sätter realistiska mål. Om man tex sätter för höga mål kommer DU ständigt att vara din EGNA besvikelse, och du gör dej själv till en failure, en misslyckad person. Och  sätter du upp för små mål är dom för lätta att uppnå och då presterar man för lite och även de kommer du att känna av att du kunnat gjort mer osv osv. Så det är viktigt att hitta en balans, där målet är över medlet så att du får anstänga dej för att nå dit, samtidigt som de inte skall vara en omöjlighet. Att blanda in mål i vardagen är ett väldigt bra sätt att få dej själv som person att känna dej nöjd, att särka din självkännsla och för att stimulera ditt kreativa behov. Sätter du upp 10 små mål på en dag så kommer du känna dej mer nöjd när du lägger dej, och du kommer att känna att du fått saker gjorda villket drar ner sterss nivån lite med. Så genomförbara målsättningar ska vi ha med oss varje dag och det är även viktigt att det är variation på dom, annars blir de inga toppar eller dalar och de måste vi ha genom allt för att behålla våran motivation på topp.


Motivation

Att skapa ett samspel mellan motivation och målsättning är också väldigt viktigt, där du inte finner nån motivation ska du inte heller sätta ett mål och för varje mål du sätter ska du skapa en motivation. Varför ska jag göra det, vad händer när jag gjort det och hur ska jag nå dit. Håll motivationen uppe få saker gjorda, för i slutändan så är de du som är glad,nöjd och belåten. Det finns även en till sak i dehär och de är rutin, det måste finnas rutiner och ett samspel mellan välmående, rutiner och målsättning för att ha en motivations nivå som driver dej framåt och det är ständigt framåt du ska komma aldrig stå kvar och trampa, spara aldrig gårdagens mål till dagen efter det blir automatiskt ett straff och börjar man straffa sej själv så kommer man tillslut att må dåligt och tappa motivationen. För att inte hamna där så ta lärdom av förmånga eller för stora målsättningar och dagen efter så gör man dom lite mindre och de du inte fick plats i tidsramarna med igår tar du nån annan gång för varje dag ska vara en ny dag med nya frächa mål. 



Så: Inte förstora, inte försmå, inte för många och inte för få. Håll självkänslan på topp hand i hand med motivationen, se till att du får dina mål genomförda, hur stora eller små dom än är eller hur viktig eller oviktig dom än är. Och låt aldrig nån komma ivägen för det. Det är i första han du du du du, och i andra hand allt annat. Om du mår som en gud så kommer du lättare att ta han om dem runt omkring. Så ta tag i dej själv innan du tar tag i nån annan!!!


Over and out Mr Brave.



Tidigare månad - Senare månad

Presentation


En ny start

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards